Köttguide - Nöt Ribfingers
Nöt ribfingers
Vad är nöt ribfingers?
Beef fingers/Bonelsess US ribs är en underbar nyhet och produkt. Fingers en oerhört mör och smakrik detalj som kommer från revbenen dvs det är det utskurna köttet mellan revbenen dvs ett urbenat US spare Rib. Kött är perfekt att använda till spett eller att göra i en variant av burnt ends.
Köttet i våra "fingers" blir extra mört mycket på grund av att det är wagyu kött.
Hur tillagar man nöt ribfingers?
Att tillaga produkten på ett grillspett tar ca 2 minuter/per sida av spettet. Sen är det klart att mumsa i sig.
Tillagningsskala | Innertemperatur |
Blodigt/Rare | 65 °C |
Medium | 70 °C |
Välstekt/Well done | 75°C |
OBS, låt köttet alltid vila!
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.