Köttguide - Majskyckling

Majskyckling

Färska, feta och enormt goda kycklingar från Frankrike. Vill man ha en frigående kyckling av bästa kvalitet, då väljer man en kyckling från Frankrike.  Label Rouge är känt för sin fina smak.

Majskyckling, Label Rouge 

Den franska märkningen Label Rouge anses av många erbjuda  de finaste fågel- och köttprodukterna i världen. Märkningen står för premium och förstklassig smak och hög kvalitet, stor matsäkerhet och en hög djuromsorg och respekt för djuren. Märkningen, Label Rouge borgar också för att uppfödning och produktion skett hos regionala franska uppfödare.
 Label Rouge-certifieringen sker av en 3:e oberoende part för att säkerställa att alla krav som ställs, följs. Kycklingar med Label Rouge emblem håller en hög kvalitet därför att man endast använder långsamtväxande fåglar som föds upp med stor omsorg när det gäller utrymme, utevistelse och utfodring. Lokalt foder används och djuren får stora ytor att röra sig fritt kring.

Hur tillagar man Majskyckling? 

Majskyckling i ugn 

Börja med att förbereda din majskyckling genom att binda upp den, därefter gnider du in kycklingen i olja och kryddar den med valfri krydda. Sedan lägger du den i en ungsfast form och sätter in den i ugnen i ca 200 grader i 30 min, efter 30 minuter sänker du värmen till 180 grader och låter den ligga i ugnen i ytterligare 30 minuter. Det är viktigt att kontrollera att kycklingen är färdigtillagad innan den tas ur ugnen, använd därför en termometer eller skär i köttet för att kontrollera. När kycklingen är färdigtillagad tar du ut den ur ugnen och den är redo för servering. 

 

LETAR DU EFTER RECEPT PÅ Majskyckling? 

Vi erbjuder flertalet olika recept på majskyckling på hemsidan, nedan finner du en länk till receptsidan: Receptguide

 

 Tillagningsskala Innertemperatur
Blodigt
- °C - (rekommenderas ej!)
Medium
- °C - (rekommenderas ej!)
Välstekt
72 °C 

 

Kolla in våra fågelprodukter här: Här