Köttguide - Majskyckling
Majskyckling
Färska, feta och enormt goda kycklingar från Frankrike. Vill man ha en frigående kyckling av bästa kvalitet, då väljer man en kyckling från Frankrike. Label Rouge är känt för sin fina smak.
Majskyckling, Label Rouge
Hur tillagar man Majskyckling?
Majskyckling i ugn
Börja med att förbereda din majskyckling genom att binda upp den, därefter gnider du in kycklingen i olja och kryddar den med valfri krydda. Sedan lägger du den i en ungsfast form och sätter in den i ugnen i ca 200 grader i 30 min, efter 30 minuter sänker du värmen till 180 grader och låter den ligga i ugnen i ytterligare 30 minuter. Det är viktigt att kontrollera att kycklingen är färdigtillagad innan den tas ur ugnen, använd därför en termometer eller skär i köttet för att kontrollera. När kycklingen är färdigtillagad tar du ut den ur ugnen och den är redo för servering.
LETAR DU EFTER RECEPT PÅ Majskyckling?
Vi erbjuder flertalet olika recept på majskyckling på hemsidan, nedan finner du en länk till receptsidan: Receptguide
Tillagningsskala | Innertemperatur |
Blodigt | - °C - (rekommenderas ej!) |
Medium | - °C - (rekommenderas ej!) |
Välstekt | 72 °C |
Kolla in våra fågelprodukter här: Här