Köttguide - Hamburgesas

HAMBURGESAS

Hamburgarna är grovmalda för bästa smak och textur. Tillverkade i spanien efter klassisk smaksättning. Helt enkelt en gorumethamburgare som smälter i munnen.

Iberico gris vs svensk gris

Det finns fyra olika underkategorier inom Iberico rasen. Belotta är den högsta graden premium griskött, följt av Cebo, Recebo och Campo. Det finns särskilda krav för att Iberisk gris kan klassas som Belotta, dessa krav tas i beaktning till spannmål samt utrymme för vilken grisen fötts upp medans svensk gris föds upp i större omfattning under samma villkor. Klicka här för att läsa mer. 

FLÄSK, STYCKNINGSSCHEMA

SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA HAMBURGESAS:

Blodigt/rare -

Medium 65 °C

Välstekt/well done 70 °C

Kolla in våra Minihamburgesas produkter här.

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerar men då tillagas köttet mer än i papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du tillagat köttet i.