Köttguide - Fläskkött

Grisen och dess kött har en givna plats i vår skandinaviska matkultur, inte bara till julen och julbordet. Från medeltiden har grisen haft sin självklara plats som råvara.  På senare tid har även andra styckdetaljer än filé, karré/nacke och kotlett fått en plats bland kockar och maträtter. Säger man griskind, pluma och secreto så vet fler och fler vad det är. Visst, vi har det spanska köket att tacka för detta men även vi i Skandinavien börjar anamma dessa detaljer. Griskött går att variera och smaksätta i oändlighet, det är saftigt och gott så det är inte så konstigt att griskött fått ett uppsving bland restauranger och matlagare generellt. Griskött trendar helt enkelt, både svenskt och utländskt.

Fläskkött styckdetaljer

Vår filosofi

Varje köttbit från oss är ett mästerverk. För att producera kött av den här kalibern krävs inte bara rätt djur och rätt natur, utan också skickliga jordbrukare med stor erfarenhet och en unik ambitionsnivå.

Här har vi samlat alla huvudkategorier som du kan klicka dig vidare på