Köttguide - Bressekyckling

Bressekyckling

Färska, feta och enormt goda kycklingar från Frankrike. Vill man ha en frigående kyckling av bästa kvalitet, då väljer man en kyckling från Frankrike. Bressekycklingar är kända i hela världen för sitt goda och saftiga kött

Bresse-kyckling är en fransk namnskyddad matprodukt med egen appellation på samma sätt som till exempel champagne. Bresse är ett distrikt i östra Frankrike och det finns ca 200 uppfödare som måste följa kvalitetsreglerna strikt. Före slakt får kycklingen särskilt foder för att öka fetthalt och berika smaken. 

Hur tillagar man bressekyckling? 

Bressekyckling i ugn 

Börja med att förbereda din bressekyckling genom att binda upp den, därefter lägger du den i en ungsform tillsammans med vitlök, timjan och vårt klarifierade smör. Låt kycklingen tillagas i ca 1 timme på 180 grader. Det är viktigt att kontrollera att kycklingen är färdigtillagad innan den tas ur ugnen, använd därför en termometer eller skär i köttet för att kontrollera. När din bressekyckling är färdig tar du ut den ur ugnen och delar upp den, därefter är den redo att serveras. 

LETAR DU EFTER RECEPT PÅ Bressekyckling? 

Vi erbjuder flertalet olika recept på bressekyckling på hemsidan, nedan finner du en länk till receptsidan: Receptguide

 

 Tillagningsskala Innertemperatur
Blodigt
- °C - (rekommenderas ej!)
Medium
- °C - (rekommenderas ej!)
Välstekt
72 °C 

 

Kolla in våra fågelprodukter här: Här