FAQ - Ofta ställda frågor

Leveransfrågor

Om du inte hittade svaret du letade efter kan du alltid skriva till info@thefatcow.se eller ringa oss på 0736336674.

Titta på denna video där Roy förklarar hur det går till. 

När du har lagt din order så skall du få ett leveransbesked, efter att din order är packad och klar för leverans. Leveransen får en spårningskod från fraktbolaget som skickats till dig. Vi använder i dagsläget 3 underleverantörer för leveranser; BEST, POSTNORD och Gordon Delivery.

Det tar normalt ca 2-3 dagar för varorna att anlända till dig, från att du fått ett leveransbesked av oss.. Allt beror, så klart på vart i landet du bor.

Alla våra varor är förpackade i livsmedelsgodkända förpackningar och varorna packas sedan ner i en livsmedelsgodkänd polysterenlåda (frigolit) som fylls med en speciell frysklamp av gele. Lådan håller då köttet kallt i en säker kylkedja (max 8 grader) i upp till 3 dagar. Både lådan och och frysgelpåsen kan ni som kunder återanvända.

Leveranserna skall alltid gå till en privat adress, inte företag då leveranser oftast sker på em/kvällstid (med undantag från Postnord som levererar under hela dagen) från 17.00-22.00 på vardagskvällar. Om man inte är hemma så lämnas paketet utanför dörren och leveransen aviseras via sms

Det garanterar produktens hållbarhet och kvalitet ända fram till din dörr. Vi garanterar att köttet kan förbli kylt till 22.00 på leveransdagen.

Leverantören kommer alltid att sätta paketet på den angivna adressen, utanför er dörr. Leverantören tar inga returer då vi hanterar livsmedel. Systemet hos transportören är konfigurerat så att du får ett textmeddelande när varorna är levererade till din adress.

Kolla på denna video där Roy förklarar väldigt bra hur det går till.

Om du har fått en kylbox som är trasig på grund av transportskador, meddela oss vid mottagandet. Om du har fått leveransen där du inte var hemma, vänligen kontakta oss via e-post. När du reklamerar så ta gärna bilder och skicka in med ditt klagomål.

Vi ersätter med nya varor där vi konstaterat att transporten misslyckats på grund av skadat emballage.

Vi skickar normalt varor från vårt lager på måndag/tisdag och onsdagar för ankomst senast fredag i veckan. Vi levererar inte under helger. Vet vi att er adress ligger i närområdet runt oss och vår transportör garanterar att varorna kommer fram innan helgen så kan varor skickas från vårt lager även på torsdagar. Man kan alltid hämta varor från vår Vellingeadres alla vardagar i veckan.The Fat Cow, Kompanigaten 18, 235 32 Vellinge. 

Vi nyttjar 2 olika transportbolag vilket gör att vi täcker ca 7,5 miljoner konsumenter i Sverige.

Nej, du kan inte ändra ditt leveransdatum efter att vi har gjort transport-bokningen med vårat fraktbolag.

Detta är pågrund av att, när vi paketerar ert kött i våra frigolitlådor med våra speciella gelklampar så måste vi kunna garantera att köttet håller den temperatur och håller sig kylt fram till den tidpunkt när det når er dörr. För kylt kött är en optimal temperatur 7 grader. Om leveransdatumet ändras till ett mycket längre datum kommer köttet inte att kunna hålla sig kylt fram tills dess att det når er dörr.

Ja det kan vi, men kom ihåg att vi oftast levererar mellan 18-22 (med undantag för Postnord som levererar under hela dagen) på kvällen. Så de flesta av er är inte på jobbet vid denna tidpunkt.

För närvarande kan vi inte ta emot ordrar som ska levereas vid ett senare tillfälle. Men hör gärna av dig till info@thefatcow.se så ser vi, beroende på önskan, vad vi kan göra - vi hjälper gärna till! Vid större order, eventuellt för större privata eller affärsrelaterade evenemang, är du mycket välkommen att kontakta oss.

Vi tar av hygienmässiga skäl inte emot returer av våra kyllådor. Flera av våra kunder fortsätter använda dessa till bevaring av matvaror. Eller varför inte använda de som en kylbox till den dryck du behagar en varm sommardag? Lägg i en kall öl eller en flaska vin tillsammans med is, eller våra speciella frysklampar. Så kommer du kunna ha en kall dryck nära till hands samtidigt som du sitter ute i solen eller har kött från oss på din grill.

Om du upptäcker att något saknas i den levererade beställningen är det viktigt att du kontaktar TheFatCow så snart som möjligt. Du måste ta ett foto av hela innehållet i beställningen tillsammans med ditt beställningsnummer och skicka det till info@thefatcow.se. Vi kommer sedan att granska felsökningen och kompensera för den saknade produkten.

Vår produktion hanterar alla order kontinuerligt och packas dessa så fort som möjligt. Nedan finns estimerat vilka dagar order packas beroende på vart i Sverige den skall levereras. De order som inte hinner skickas ut hanteras under nästkommande vecka.

Hantering vid hemleverans

Norra Sverige: Måndag & Tisdag

Mellersta Sverige: Måndag - Onsdag

Södra Sverige: Måndag - Torsdag

 

Hantering vid Pick-Up

Måndag - Fredag

Ja, vi har ett lager där du kan hämta dina varor på Kompanigatan 18, 235 32 Vellinge alla vardagar mellan 10:00-15:00 efter att du gjort din beställning på hemsidan och valt avhämtning/pickup. Titta på denna video där Roy besvarar frågan.

Du kan välja i kassan om du vill ha varan levererad eller hämta i vårt lager. Du hittar vårt lager med adress och information på förstasidan eller vid kassan innan köpet genomförs. (Kompanigatan 18, 235 323 Vellinge).

Det går alltid att besöka oss på vårt kontor/lager som ligger vid vår fabrik i Vellinge (The Fat Cow, Kompanigatan 18, 235 32 Vellinge. )

Generella frågor

Om du inte hittade svaret du letade efter kan du alltid skriva till info@thefatcow.se eller ringa oss på 0736336674.

Vi är bäst på: Wagyu, Sashi och Iberico Bellota i Sverige.

Vi erbjuder kvalitativa och unika köttdetaljer med karaktär till attraktiva priser.

Varför?

Det hela började som en reaktion på den kvalitet och de höga priser som vi som vanliga konsumenter mötte i landets butiker. Vi visste att mycket av det goda köttet redan fanns i landet, men det nådde aldrig den privata konsumenten. Det måste kunna göras annorlunda - och bättre, tänkte vi. Det ska vara enkelt och smidigt.

Bara de bästa är gott nog

Vi vill bara sälja det absolut bästa köttet och de bästa styckningsdetaljerna från djur som har haft ett bra liv med respekt och värdighet, som strövat fritt ute i naturen.

Vi ser fram emot att presentera lyxkvalitet för hela Sverige: Vår mission är att erbjuda varje kund den bästa köttupplevelsen, någonsin, när hen shoppar på TheFatCow.se. Snabbt, enkelt, inspirerande.

Bakom The Fat Cow

Bakom "den feta kon" finns en 3:e generation slaktfamilj som alltid har haft en passion för kvalitetskött och unika köttdetaljer.

Plats

The Fat Cow har sina lokaler i företaget Vellingegård Food-lokaler som finns på Kompanigatan 18, 235 32, Vellinge. Detta ger oss en stor fördel - och en tillgång till livsmedelsgodkända lokaler (FSSC) där vi tryggt och säkert kan hantera ert kött.

Kort sagt, The Fat Cow - Sveriges nya premiumköttkoncept med attraktiva priser levererade, enkelt, snabbt och prisvärt, direkt hem till dig.

Kolla gärna på denna video där Roy förklarar lite om vad vi erbjuder.

Skicka ett mail till info@thefatcow.se eller ring till oss på 0104947730 med ditt beställningsnummer: och beskrivning / foto på produkten samt ditt klagomål.

Försök vara så specifik så möjligt.

Vi svarar så fort vi kan!

Det är otroligt lätt att handla på TheFatCow.se

Vår website är enkelt och pedagogiskt uppsatt. Botanisera bland produkterna på hemsidan, klicka i hur mycket du vill köpa

Följ nedan 4 steg - så enkelt är det!

1. Starta ditt inköp

Leta igenom sidan genom att antingen klicka in på produktkategorierna som tydligt visas. Du kan även söka i sökfältet direkt efter en viss specifik vara.

2. Gå till utcheckning/kassan

När du är nöjd med dina val så gå vidare genom att trycka på symbolen "inköpskorg". Här kontrollerar du så att allt du valt att lägga i korgen stämmer, innan du gör klar din beställning.

3. Check out

När du kontrollerat din inköpskorg så går du till betalning och gör klart beställningen genom att fylla i de nödvändiga informationerna vi behöver

4. Leverans direkt hem till din ytterdörr

När beställningen är gjord så får du en bekräftelse per mail inkl en track & treace länk där du kan följa din löeverans. Denna länk skickas till dig precis innan dina varor lämnar oss.

Hos TheFatCow har livsmedelssäkerhet hög prioritet, varför vi kontinuerligt testar och kontrollerar att varorna håller rätt temperatur. Detta görs i samråd med livsmedelsmyndigheterna.

Vi arbetar med HACCP som ursprungligen har utvecklats av NASA för att säkerställa att vår mat hanteras rätt. Vi använder rutiner som är rekommenderade av det högsta certifieringsorganet. Vi skickar frekvent in prover till ett ackrediterat labb för att få ett objektivt analysresultat av mikrobiologisk flora.

The Fat Cow prioriterar folkhälsan högt och följer alltid gällande regler och hygienkrav. The Fat Cow gör därför pågående utvärderingar, så vi är övertygade om att begränsningar och andra krav uppfylls.

Påsarna innehåller inga giftiga ämnen således kan man lägga dessa i brännbart avfall.

Ibland kan det bli tokigt när du inte fått det du beställt. Kanske är produkten felaktig, det kanske saknas något, inte kommit fram med helt emballage, eller inte håller den kvalité som du förväntat dig, eller tagit för lång tid. Oavsett fel så försöker vi alltid hantera reklamationer snabbt, smidigt och korrekt.

Vi ber er att maila till info@thefatcow.se eller ringa till oss på 0104947730. Ange ordernummer och reklamation, därefter ska du så enkelt det går att förklara anledningen till reklamationen. Skickar du mail får du gärna bifoga bilder på den bristfälliga produkten, så hjälper vi dig med ditt ärende. Tänk på att vid högtider såsom påsk, jul och nyår så kan svarstiden blir något längre på grund av hög försäljning och många utleveranser.

Produktfrågor

Om du inte hittade svaret du letade efter kan du alltid skriva till info@thefatcow.se eller ringa oss på 0736336674.

En upptiningsartikel är en artikel som är fryst, men kan vara något tinad vid ankomst. Det går hur bra som helst att lägga i frysen eller fortsätta upptining i kylskåp. Enligt livsmedelsverket skadas inte köttet sålänge köttet inte har uppnått över 7 grader. 7 grader är nämligen optimal temperatur för kött.

Ja. Vi kan inte och vill inte arbeta med och sälja köttdetaljer där djuren har fått hormoner eller GMO-foder.

Vi arbetar på ett sätt som garanterar att ni får exakt vikt som står på hemsidan eller mer. Exempel: Du beställde en oxfilé på 0.5 kg. Då kommer din vikt vara på 0.5 kg som minst och som mest 0.599 kg. Det vill säga, du får i majoriteten av fallen alltid mer kött än vad du har betalat för och som minst den exakta vikten du har betalat för.

Köttet mognar i vakuum och kan förvaras upp till 4 månader i sin förpackning. Det kan ge upphov till en speciell doft när vakuum bryts, vilket är normalt. Doften försvinner inom 5-10 minuter, Om så inte är fallet så kontakta oss för ersättning.

Vid vissa enstaka fall kan vacuumet vara brutet trots att det inte verkar så och då kan köttet vara förverkat. 

Biffar som är producerade i USA följer ett standard USDA graderingssystem som (Choice, Prime, Select, osv.) Wagyu och Kobe biffar har deras egna graderings standard som mäter köttets intramuskulära fett, också uttryckt som marmorering.

Marmorering är det nätet av krämig vitt fett som överflödar en bit av biff, vilket ger en spektakulär mörighet, saftighet och riklig smak. Denna skala kallas MBS eller Marble beef score.

Hos TheFatCow har vi tagit fram en alldeles egen universal marmoreringskala som gör det enkelt för dig som kund att jämföra två köttbitar mot varanda enligt dess MBS skala (0-12).

Det hade tämligen varit svårt att annars jämföra två köttbitar från olika länder eftersom de alla har sina egna marmoreringskala. I Sverige har vi bara upp till 5, i Kanada använder de bokstäver som Double A (AA) triple A (AAA), och som nämnt tidigare har USA sina (Choice, Prime, Select), i Japan har man (A4) (A-5) osv.

Kolla in våran MBS där vi berättar mer om skalan.

Eller lyssna på vår kära Roy när han berättar om MBS-skalan

Trimning är en naturlig del av utskärningen, och det är naturligt att mer trimning kan förekomma på vissa utskärningar än andra. Vikten på våra kött-bitar anges inklusive trimning, om inte annat anges.

Vi vill kunna erbjuda färska produkter i den högsta av utsträckningar men vissa varor är frysta.

Allt vårt kött är märkt med produktionsdatum samt bäst före datum, så att du alltid kan se vilket bäst-före datum varorna har. Om produkten är färsk kan du alltid frysa in den när den kommit hem till dig.

Vi garanterar minimum 2-3 dagars hållbarhet på varorna efter att varorna anlänt dig. Alla varor kan frysas direkt vid ankomst. Om du fryser en produkt när den anlänt dig så får du minimum 300 dagars hållbarhet på produkten, egentligen 365 dagar.

Våra produkter som skickas som frysta är så kallade upptiningsvaror. Det innebär att du kan frysa in dem igen vid ankomst och då gäller datumet på den frysta föpacknings-etikett, eller så väljer du att tina upp dessa helt vilket gör produkten till en färskvara och då håller varan i ytterligare 3 dagar.

Kolla på denna videon där Roy svarar på frågan, är våra produkter kylda eller frysta?

Vi har både kyl-produkter och frys-produkter. Våra frys-produkter har allt en frysmärkning på sig, det är av en snöflinga på ettiketten. Är den kyld så har den ingen snöflinga.

Våra kyl-produkter har aldrig varit frusna tidigare och går därför bra att frysa. Dock måste de frysas en dag innan utgångsdatumet. De får då en hållbarhetslängd på ett år enligt Svenska livsmedelsverket (SLV).

Vi markerar alltid i titeln av produkten om det är fryst eller inte. En "- fryst" markering uppstår alltid i slutet av titeln om produkten levereras frusen. Ni kan också läsa i produktsidan under "Varudeklaration". Där står alltid också om varan levereras som upptiningsartikel. Står där inget om det så levereras det som en kylprodukt. 

Vi har en jättebra struktur på alla våra produktsidor där vi oftast har tillagningstips för var specifik produkt.

Du hittar titeln "Tillagningstips" oftast längst ner på produktsidan. Så har du kött från oss hemma redan och har missat att kolla in hur man tillagar det så rekommenderar jag att du går in på din specifika produkt och kolla igenom produktsidan för att hitta "Tillagningstips" 

När våra produkter har en "Sous vide" markering så betyder det att de redan är tillagade (Ready to eat).

Men inte på vilket sätt som helst. Sous vide är en gammal traditionell tillagningsprocess där man (beroende på kött) lägger ner köttet i en försluten påse tillsammans med de kryddor som man behagar. Sen lägger man ner påsen i kokande vatten. Detta tillför att köttet får en riklig smak av ditt val av kryddor samt att det tillagas utan att vara i direkt kontakt med det kokande vattnet.

Där finns tillagningstips för dessa produkter också. Generellt talande så brukar man oftast vilja värma produkten antingen på stekpanna, grill eller i ugn och skapa lite yta på köttet för bästa upplevelse. 

Om TheFatCow

Om du inte hittade svaret du letade efter kan du alltid skriva till info@thefatcow.se eller ringa oss på 0736336674.

TheFatCow

TheFatCow är ett renodlat E-kötthandels koncept. Vi är kötthandlare som har varit inom branschen sedan 1939. Vi har ett alldeles unikt koncept i Sverige som inte finns. Vi specialiserar oss på Wagyu men har kött från alla olika delar av världen. Tillsammans med att driva ett kommersiellt och förenklat sätt för gemene man och kvinna att få tag i det mest exklusivaste köttet i världen vill vi också bidra med att utbilda. Vi vill att våra kunder ska förstå begrepp som "Fettmarmorering" och kunna jämföra två köttbitars fettmarmorering mot varandra. Vad är skillanden på en "coute de beouf" och en "tomahawk"? Vad menas med "Sous vide"? Alla dessa frågor besvarar vi för att göra det lättare för dig som kund att handla kött över nätet.

Varför?

Det hela började som en reaktion på den kvalitet och de höga priser som vi som vanliga konsumenter mötte i landets butiker. Vi visste att mycket av det goda köttet redan fanns i landet, men det nådde aldrig den privata konsumenten.

Det måste kunna göras annorlunda - och bättre, tänkte vi.. Vi ville leverera den bästa kvaliteten och till det bästa priset. Och det ska vara enkelt och smidigt.


Bara de bästa är gott nog

Vi vill bara sälja det absolut bästa köttet och de bästa styckningsdetaljerna från djur som har haft ett bra liv med respekt och värdighet, som strövat fritt ute i naturen.

Vi ser fram emot att presentera lyxkvalitet för hela Sverige: Vår vision är att erbjuda varje kund den bästa köttupplevelsen, någonsin, när hen shoppar på TheFatCow.se. Snabbt, enkelt, inspirerande.


Bakom The Fat Cow

Bakom "den feta kon" finns en 3:e generation slaktfamilj som alltid har haft en passion för kvalitetskött och unika köttdetaljer.


Plats

The Fat Cow har sina lokaler i företaget Vellingegård Food-lokaler som finns på Kompanigatan 18, 235 32, Vellinge. Detta ger oss en stor fördel - och en tillgång till livsmedelsgodkända lokaler (FSSC) där vi tryggt och säkert kan hantera ert kött.


Kort sagt

The Fat Cow - Sveriges nya premiumköttkoncept med attraktiva priser levererade, enkelt, snabbt och prisvärt, direkt hem till dig.

Kolla in denna video som förklarar mer om vilka vi är och vad vi kan erbjuda. 

Du kan alltid kontaka oss via E-Mail: Info@thefatcow.se eller telefon: 0104947730

Eller kan du ta det med oss i chatten på hemsidan.

Kundtjänst är öppen 12:00 - 16:00

The Fat Cow är ett varumärke.

The Fat Cow AB, Kompanigatan 18, 235 32 Vellinge.

Organisationsnummer: 559145-1470

Ja, vi är godkända av certifierad e-handel i Sverige. Vi har valt att bli certifierade för att visa att vi är en seriös e-handelsplattform som följer alla gängse regler och förordningar i Sverige.

Vårt arbete och vår mission är långsiktig och vi vill vara transparenta mot marknaden och visa vår seriositet. 

Man kan alltid lita på www.thefatcow.se

certifierad ehandel 

The Fat Cow

Sveriges köttbutik med hemleverans
Vår filosofi

Vår filosofi

Vår produktion

Vår produktion

Vårt ansvar

Vårt ansvar