Veckans dryckestips - by Winetable

Veckans dryckestips - by Winetable

VECKANS DRYCKESTIPS!

 Vecka 11. Sportloven är slut - nu väntar våren runt hörnet med allt vad det innebär i grillning

Kolla in vad vår vän Andreas Grube från Wine Table rekommenderar till din schyssta köttbit denna vecka. Klicka på namnet eller på artiklelnr för att komma direkt till SYSTEMBOLAGETS SIDA

Maruxa Mencía 2020, Spanien, nr 2633, 129 kr

Ett av de roligare vinerna i det här släppet, tycker jag – väldigt kul med mencía på fasta hyllan. Och här bjuds på fint njut för pengen: härligt florala toner mixas med röda bär, torkade örter och en lätt järnig överton. Klockrent fynd.

 

Gérard Bertrand Corbières 2018, nr 73422, 125 kr (beställningssortimentet)

Väldigt mycket vin för pengen här, och ett vin som är klart värt att klicka hem. Stram och tät i stilen med gott om körsbär, björnbär, kakao och lite kaffetoner. Härlig tanninstruktur som gör sig perfekt med en saftig köttbit med feta tillbehör.

 

 

Vecka 10. Vad passar bra till en schysst burgare? Självklart öl. Kolla in veckans 3 utvalda

 Nedan ölsorter passar speciellt bra till våra wagyuburgare med mumsiga tillbehör. Kolla in via länkar nedan. Solen skiner och det är dags för lite gott öl.

Omaka mamma:

Maltig smak med inslag av ljust knäckebröd, citronskal, färska örter, grapefrukt och aprikos. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött, eller till vegetariska rätter.

Poppels

Fruktig smak med inslag av passionsfrukt, mango, ananas, honung och örter. Serveras vid cirka 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller vegetariska rätter, gärna sallader.

Jever

Maltig smak med tydlig beska, inslag av knäckebröd, örter, aprikos och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av fläsk-, lamm- och nötkött.

Nu startar vi äntligen VECKANS DRYCKESTIPS, oftast vin (och andra drycker) med våra goda vänner från Wine Table. Pär Strömberg och Andreas Grube är två hängivna vinkännare som älskar måltiden, det sociala och det goda – precis lika mycket som oss. Med kärleken till den riktigt goda drycken vägleds vi in den värld som kantas av djupt röda drömmar, bubblande vitt och sprudlande rosé. För att inte glömma underbar öl och rökig, smakrik whisky. Vilket kryddigt rött passar utmärkt till en pepprig stek? Och vad kan du med fördel korka upp till en bolognese på mört, svenskt kvalitetskött? Få reda på detta och mer därtill.

klicka här för att läsa mer om Winetable

Vintipset är som alltid utprovat, bedömt och kvalitetsstämplat av redaktionen på Wine Table. Exklusivt för dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev.

 

Vecka 09. Kolla in godingen BAROLO från Italien

Barolo Cascina Rocca Franco Molino 2016, nr 2468, 249 kr

Superstilig Barolo som bjuder på hela baletten av klassiska smaker: körsbär, nypon, lagerblad, rosor, svart te och kanelstänk. Imponerande öppen och tillgänglig redan idag, men får gärna blomma ut i karaff ett par timmar. Lika gott på egen hand som till charkbrickan, den grillade köttbiten eller svamppastan.

 

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/barolo-cascina-rocca-246801/ 

 

 

Sportlovsveckan är här. Kolla in nedan tips;

Avondale Genus 2019, Sydafrika, nr 2909, 199 kr

I premiären av VECKANS VINTIPS från Wine Table tipsar vi om en riktig fullträff till rödvin som passar till det mesta i köttväg. Det fruktiga Avondale Genus 2019 från slätterna i Sydafrika bjuder på smaker av svarta vinbär, körsbär, choklad och färska örter. Ett värmande vin som når sin fulla prakt efter en stunds luftning i karaff. Servera till saftigt, smakrikt kött vid 16–18°C.

Nr 2090 – 199 kr

 

Casal Mor Baga 2020, Portugal, nr 2224, 100 kr

VECKANS VINTIPS från Wine Table är friskt, lättsamt och fullt av färska bär. Smaka på Casal Mor Baga från soliga Portugal till charkbrickan eller den smakrika lammgrytan. Det kryddiga rödvinet bjuder på smekande sandelträ, örter och toner av vanilj. Utmärkt att sippa på medan köttet tillreds.

Nr 2224 – 100 kr

Santa Duc Côtes du Rhône Les Vielle Vignes 2020, Frankrike, nr 73018, 124 kr

Från slingrande vinrankor i franska Rhônedalen kommer detta kryddiga pangvin fullt med frukt, lagerblad, lakrits och svartpeppar. VECKANS VINTIPS från Wine Table är ett mustigt rödvin, alldeles utmärkt att para till peppriga biffar och saftiga stekar. Servera vid 16–18°C till nötkött eller lamm.  

Nr 73018 – 124 kr

 

 

 

 

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...