Svensk Wagyu - en underbar upplevelse

Svensk Wagyu - en underbar upplevelse

En mytomspunnen ras från Japan - nu i en svenskuppfödd variant.

Besättning/djuren

Ett hundratal djur finns i Sverige nu, där de strövar fritt i sina hagar. Hälften av besättningen  är korsningar av fullblod 100% wagyu, Japansk ras, övriga djur är en korsning mellan Wagyu och Angus.Oavsett så är kvaliteten underbar och marmoreringsgraden hög.

Vi har lärt oss att ett djur som får växa naturligt, beta fritt och uppnå en ålder på tre till fyra år, ger en förväntad textur, ett karaktäristiskt marmorerat kött och en unik smakupplevelse. Vår besättning växer på naturens egna förutsättningar, för att vi vet att resultatet blir bättre då. Det är bättre av vänta och låta naturen ha sig gång, kvalitet kan inte påskyndas. Våra 100% japanska djur levererar en MBS på 7-8 och det är marmorering som heter duga. Läs mer om marmoreringaskala nedan;

https://www.thefatcow.se/blogs/the-fat-cow-univers/bms-beef-marble-score

 

 

 

Var finns djuren?

Vi berättar inte exakt var djuren bor, det är vår lilla hemlighet. Det är ju inte världens billigaste djur, om man säger så. Men eftersom vi vet att ni är nyfikna så kan vi avslöja att fullbloden finns på två gårdar i Uppland. 50/50 korsningen finns däremot på västkusten, norr om Göteborg. Det ni skall veta är att djuren har det väldigt bra och de frodas och blir härligt stora. De bygger på sin marmoering så att vi snart kan erbjuda ett svenskt watyukött i olika styckdetaljer

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...