Fransk färsk fågel - en helt annan smakupplevelse! Bresse och Label Rouge  Majskyckling från Frankrike är vida känt

Fransk färsk fågel - en helt annan smakupplevelse! Bresse och Label Rouge Majskyckling från Frankrike är vida känt

Fågelprodukter från Frankrike - en helt annan smakupplevelse!

Bresse, majskyckling eller pärlhöna från Frankrike - nytt produktsegment hos TheFatCow. Kycklingens Rolls Royce.

Det finns kyckling och så finns det BRESSEKYCKLING. Det finns såklart  KYCKLING MATADE MED MAJS och så finns det LABEL ROUGE  MAJSKYCKLING från Frankrike. Och så kan vi fortsätta. Fransmännen sätter sin ära på spel när det gäller fjäderfä och deras fåglar. Det  konsumeras mycket kyckling och fågel i Frankrike, både i hemmen och på finkrogen. Givetvis skall vi på TheFatCow också erbjuda ett premiumsortiment av färsk kvalitetsfågel. Vi är glada att kunna presentera vårt nya kyckling och fågelsortiment.

 

 

Färsk BRESSE-kyckling från Frankrike - exklusiv färsk kyckling hos TheFatCow

Färska, feta och enormt goda kycklingar från Frankrike. Vill man ha en frigående kyckling av bästa kvalitet, då väljer man en kyckling från Frankrike.  Bressekycklingar är kända i hela världen för sitt goda och saftiga kött

Bresse-kyckling är en fransk namnskyddad matprodukt med egen appellation på samma sätt som till exempel champagne. Bresse är ett distrikt i östra Frankrike och det finns ca 200 uppfödare som måste följa kvalitetsreglerna strikt. Före slakt får kycklingen särskilt foder för att öka fetthalt och berika smaken. Smaken är viktig när det gäller franska råvaror.

En Bresse poulet måste vara minst fyra månader gammal, en Bresse poularde minst 5 månader gammal och en Bresse chapon minst 8 månader gammal. Bressekyckling liksom andra franska toppkycklingar, föds upp på ett sätt som är i princip otänkbart i Sverige. Inte bara får de gå ute och äta vad som finns i naturen utöver utvalt foder, men för de flesta franska toppkycklingarna så är utomhusarealen ganska så mycket större. Varje kyckling har minst 10 kvm till förfogande. För Bressekycklingen är kraven rigorösa, inte bara skall fodret komma från regionen, kycklingen skall också växa upp på en utomhusgård som måste vara minst 10 kvm per kyckling och där det inte får finnas fler än 500 kycklingar per 5000 kvm. Kycklingarna har tillgång till hus där de kan vara när de inte springer omkring i sin inhägnad. Smaken och texturen på köttet är ojämförlig och det är faktiskt väl värt vad det kostar. Det vita köttet är vitt och köttet på benen är mörkt. Rätt tillagad blir köttet väldigt saftigt och gott, ingen vätska försvinner vid tillagningen vilket visar på att djuren mått bra under sin uppväxt.

Läs mer om Bressekyckling, klicka här! Klicka här för recept

 

 

Fransk färsk majskyckling, LABEL ROUGE.

Majskyckling, Label Rouge

Den franska märkningen Label Rouge anses av många erbjuda  de finaste fågel- och köttprodukterna i världen. Märkningen står för premium och förstklassig smak och hög kvalitet, stor matsäkerhet och en hög djuromsorg och respekt för djuren. Märkningen, Label Rouge borgar också för att uppfödning och produktion skett hos regionala franska uppfödare. Fransmännen sätter högt värde på sin egen uppfödning och matproduktion.

Label Rouge-certifieringen sker av en 3:e oberoende part för att säkerställa att alla krav som ställs, följs. Kycklingar med Label Rouge emblem håller en hög kvalitet därför att man endast använder långsamtväxande fåglar som föds upp med stor omsorg när det gäller utrymme, utevistelse och utfodring. Lokalt foder används och djuren får stora ytor att röra sig fritt kring.

 

 

LABEL ROUGES TRE HUVUDPRINCIPER

1. Gårdsuppfödning ute i det fria: Fåglarna föds upp i små grupper och har gott om plats. Från morgon till kväll har de tillgång till en stor ängsyta med träd och buskar där de kan följa sitt naturliga beteende.

2. Långsam tillväxt: Endast lantraser med långsam tillväxt som lämpar sig för utomhusuppfödning väljs ut. Uppfödningstiden är minst 81 dagar, det vill säga dubbelt så lång tid som standardkycklingar, vilket räcker för att köttet ska bli fast och läckert.

3. Helt vegetabiliskt foder: Fåglarna utfodras enbart med vegetabiliskt foder med minst 75 % spannmål, huvudsakligen från lokal odling, kompletterat med vitaminer och mineraler.

Våra majskycklingar är en kycklingras som har gul näbb och fötter. Många majskycklingar är vanliga vita kycklingar som fötts upp på majs för att få ett mer gulfärgat kött men det är inte någon ”äkta” majskyckling. I Frankrike säljs oftast kycklingarna hela just för att man genom att se deras näbb och fötter kunna avgöra vilken ras man köper. Givetvis äter de även majs för den där speciella smaken på köttet

Sugen på något gott recept? Klicka här

Fransk pärlhöna

Pärlhöna är ett mellanting av kyckling och vildfågel, dess aromatiska kött är fettsnålt och proteinrikt. En uppskattad råvara att byta ut kycklingen mot.

Pärlhönan kommer ursprungligen från Afrika och kom till Europa på 1300-talet. I dag sker den stora delen av uppfödningen i Frankrike är det land som dominerar marknaden. Pärlhönan är som ett mellanting mellan höna och vildfågel och köttet skiljer sig ganska markant från annat fågelkött. Fågelns kött har en mjäll, mjuk och diskret arom. Fettsnålt och proteinrikt och innehåller mycket vitaminer liksom magnesium, kalcium och järn. Helt enkelt en bra produkt att konsumera. 

Receptförslag, klicka här

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...