Vinn en TRAEGER RANGER - Vinnare . Magnus Dahl

Vinn en TRAEGER RANGER - Vinnare . Magnus Dahl

Vinn en TRAEGER RANGER! Vinnare  - Magnus Dahl

Tack alla deltagare för fina och roliga bidrag till vår tävling "Vinn en Traeger Ranger, portabel smoker. Vi har fått in många bidrag men det finns ju bara en vinst, en vinnare och det är Magnus Dahl. Nedan har ni Magnus svar, motiveringar samt recept. GRATTIS Säger vi till dig Magnus. Vi ser fram emot många fina bilder från ditt utekök - nu när det blir uppdaterat med en schysst Traeger Ranger

1: Joe Traeger, Oregon

2: Traeger har 6 olika sorter i deras ordinarie sortiment

3: Sashi betyder Marmorering

Motivering samt inskickat svar, se nedan:

Att bli ägare till denna skönhet hade bara blivit som pricken över i:et eller som fettet i fläsket.

I det nya uteköket hade den fått en central plats, Traegern skulle gå varm och smakupplevelserna skulle få avlösa varandra.

Det hade inledningvis bjudits på en grillad toast, chèvre, honung, pinjenötter och färska fikon och ett härligt Catalina Sounds Sauvignon Blanc i glaset.

Länk till vinet, klicka här

Till huvudrätt blir det grillad Wagyu biff med tryffelsås, klyftpotatis och rostade rotfrukter och detta avnjutes tillsammans med La Dame de Malescot.

Länk till vinet, klicka här

Till efterrätt serveras en knäckig Pekanpaj med varmrökta pecanötter, lättvispad  grädde med en smaksättning av laphroaig och självklart gifter sig detta ihop med Hospices de Beaujeu Morgon Cuvée Judith Jonchier 2020

Bon apetit  vänner! 

Pekanpaj är en underbar amerikansk efterrätt som känns lite extra lyxig med sin sötma, sälta och lite textur. Vill man steppa upp en nivå så varmröker man nötterna på smokern först, allt för att ge pajen en extra mer smakdimension. Se nedan så enkelt det är. Ochjag smaksätter min grädde med whisky

Pajdeg, ingredienser
150 g smör
3 dl vetemjöl
30 g florsocker
 
Fyllning, ingredienser
150 g smör
2 dl mörk brödsirap
0.5 dl vetemjöl
200 g pekannötter
1 tsk salt
 
Så här enkelt är det att få till en grym dessert på grillen
 
Varmrökta pekannötter
Det här steget kan man hoppa över om man inte har möjlighet eller tid.
Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Temperaturen bör ligga på ungefär 110-130° C. Lägg gärna på en grillmatta eller liknande så nötterna inte ramlar igenom gallret.
Lägg på några få bitar rökträ (av din favoritvariant) på glöden, lägg på locket och varmrök i ca i 30 minuter. Ta av från grillen och låt dem svalna. Lägg dem i en skål
 
Pajdeg, ingredienser
Sätt grillen på 175° C.
Smält smöret försiktigt. Blanda ner övriga ingredienser till pajdegen och knåda rejält tills allt är blandat ordentligt
Lägg i bakplåtspapper i en kakform (gärna med löstagbar kant). Kläm fast papperet med kantringen. Klipp bort överflödigt papper.
Fördela degen jämnt i pajformen, ca 3-4 mm tjockt lager. Låt den gå upp 2-3 cm på kanten. Ställ formen i frysen i ca 30 minuter.
 

Fyllning

Grovhacka pekannötter men behåll ca 20 st till garnering
 
Smält smöret försiktigt. Blanda ägg och sirap i en bunke och vispa till en slät smet. Tillsätt smöret och övriga ingredienser och de grovhackade nötterna. Rör om ordentligt.
 
Häll i fyllningen i pajskalet, och dekorera sen med de hela nötterna som sparades. Baka på grillen ca 30-40 minuter. Pajen ska bli lite fastare (men inte helt fast) och få fin brun yta.
 
Ta ut pajen, låt den svalna i ca 1 timme så fyllningen stelnar, och servera sen med lättvispad grädde som ni smaksätter med en underbar whisky, Laphroaig. Njut!

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...