Brisket full packer från australienska Oakey & deras Wagyu sortiment.
Se våra brikset produkter här: https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=Brisket
En low and slow produkt av bästa kvalitet, Vi valde att tillaga hela stycket kött vilket man normalt gör med hel brisket. Läs gärna på och lär er lite om slow bbq innan ni startar tillagningen av detta kött.
Vår brisket levereras upptinad, färsk men den levereras in till oss på The Fat Cow som fryst vilket gör att ni inte kan frysa köttet igen (jo om det är tillagat)
Vi tinar upp köttet långsamt i kyl (ca 2-3 grafder) för bästa kvalitet.
Okeay premium wagyu - brisket BBQ
Hur gjorde vi?
Även om produkten från start är fint putsad så startar vi upp med att putsa bort lite hinnor och överflödigt fett på sidorna av köttstycket.
Då vi tillagar en hel bringa/brisket så kommer vi även att öppna upp köttstycket och krydda /rubba mellan de två stora musklerna på köttet, vilket vi rekommenderar(men om ni vill så går det lika bra att bara rubba på utsidan av köttstycket)
Vi ger köttet en rejäl omgång av vår egen TheFatCows rubb (som snart går att köpa via webbshoppen) .Man skall krydda/rubba rejält, på alla sidor av köttet. Vi "öppnade" dessutom köttstycket så att vi kunde krydda mellan de två musklerna på brisketen då vi även skulle tillaga "BURNT ENDS" Vi lägger nu in köttet i grillen/bbq (en Traeger pelletsgrill) på 135 c dvs 275 F. Låt köttet ligga i grillen ca 6 timmar (ni behöver inte titta till köttet och lyfta på locket, köttet klarar sig fint ensamt i grillen)
Efter 6 timmar tar vi ut köttet från grillen. Nu packar vi in köttet i ett butchers paper och lägger tillbaka paketet i grillen igen, samma temperatur dvs ca 135 c, nu i ca 4,5h. Efter ytterligare dessa timmar, totalt nu mellan 10-11 timmar är köttet nästan klart. Nu skall vi preppa för BURNT ENDS och låta brisketen vila.
Skär bort den tjocka underdelen på brisketen som nästa är klar. Packa in resten i ett nytt butchers paper så att den färdiggrillade brisketen får vila i papper utanför grillen ytterligare minst 1 timme. Unde rtiden rubbar ni den tjocka delen av brisketen i (som ni skar bort) i 3-4 cm kuber. Dessa lägger ni i en folieform eller liknande och kryddar upp ytterligare med er favoritkrydda eller samma rub som ni använde till brisketen. Därefter kommer själva tricket, nii väljer en god bbq-sås och ringlar över köttkuberna (köttet skall inte bada i sås, bara täckas på köttytan). Rör om rejält bland kuberna så att alla bitar och alla sidor blir täckta av bbq-sås samt krydda
Lägg in folieformen i grillen igen i ca 1 timme, 135 grader så att köttets yta blir karamelliserat. Nu är både brisket i papper färdigvilad samt burnt ends klara att avnjutas
Resultatet?
Himmelskt gott det är det enda vi säger. Bättre än så här blir det inte.
Link:
https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=wagyu