Värdens bästa kött, Sashi AAA - från Finland. Vad säger våra kunder.

Värdens bästa kött, Sashi AAA - från Finland. Vad säger våra kunder.

Värdens bästa kött, Sashi AAA - från Finland. Vad säger våra kunder.

Vårt Sashikött är unikt och väldigt svårt att få tag på. Det är som en Ferrari, man kan beställa den, ha pengarna på fickan men man får inte bilen ändå. Tillgång och efterfrågan eller rättare sagt, man säljer inte till vem som helst. Likaså med Sashikött. Det är inte helt enkelt att få tag på, även för oss med vår långa erfarenhet inom slakteri - och köttbranschen.

Läs mer om köttet här;

https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=sashi

Anders, en av våra kunder fick dock köpa en bit och nedan är hans story från herrmiddagen i slutet av juni månad 2020. Det köptes in för att bjudas på under nästan helig tillagning. Deltagarna visste inte vad det skulle bli för kött till middagen så de blev ganska så överraskade. Ett finländskt världsmästarkött på grillen. Finns det ett sådant kött?

Så här gjorde de;

Tillagning och förberedelse

I ca 1 timme fick köttet ligga framme och bli rumstempererat. Vi delade upp i ca    300 gr bitar, rejäla biffar helt enkelt.  En riktigt het grill förbereddes, vi använde en kolgrill laddad med briketter. Vi kryddade enbart med salt och lite peppar och lät det dra in i köttet ngn halvtimme innan tillagning. På med köttet på det heta gallret på grillen där vi lät fettet smälta ner lite bland briketterna vilket gjorde att det brann lite under köttet och en fin grillyta skapades. Vi grillade ca1,5-2 min per sida sedan var det dags för köttet att få vila lite. Vi eftersaltade och pepprade lite, men bara lite. Sedan lät vi biffarna vila i ett butchers paper så att köttsaften behålls i biffarna när det sedan skall skäras upp. Det är ok att låta köttet vila upp till en 1/2 timme, tyckte vi.
Vi serverade köttet tillsammans med en kall nypotatissallad och lät köttet få sin givna centrala plats. Vi hade en beurre meuniére (brynt smör med citron) till köttet, ingen annan sås eller liknande. Kommentarerna haglade med orden ”bästa köttet någonsin”, ”Hur kan det vara så saftigt” ”Makalöst” ”Nu kan man inte handla kött i vanliga butiken efter denna middag”

 Vi är, såklart, mycket glada över att grabbarna blev nöjda med smakupplevelsen på vårt Sashi AAA kött. Det är inte för inte som en producent vinner priser två år i rad på World Steak Challenge. Läs mer om tävlingen nedan;

https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=world+steak+challenge

 Hoppas ni blev lite sugna på kött nu, kanske på Sashi AAA

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...