Shortribs av Wagyu - i konventionell varmluftsugn.
Man behöver inte ha en kol, gasol - eller Pelletsgrill för att tillaga Shortribs som ett riktigt kockproffs. Läs nedan hur Therese tillagade sina Wagyu shortribs.
Se våra Short Ribs produkter här
Jag hackade 5 gula lökar grovt som fick svettas i smör på låg värme ca 20 minuter i kastrull. Därefter tillsatte jag en flaska rödvin av medelfyllig karaktär, uppskattningsvis 2 dl rörsocker och ca 1,5 dl balsamvinäger. Rejäl mängd med vardera kryddor – lagerblad, torkad persilja, torkad basilika, torkad oregano, paprikapulver och 5 klyftor vitlök som hackats ganska grov. Detta fick stå och reducera på spisen ca 1 timme så vätskan blev viskös.
Jag saltade ganska rejält med flingsalt på själva köttet innan jag skopade över reduktionen på den putsade och avtorkade köttbiten. Den var i rumstemperatur när den sattes in i ugnen.
Köttet fick sedan gå i ugn på 130 grader i 7 timmar. Jag öste köttet ett par gånger. Med fördel kan man ha köttet på galler precis över ugnsformen.
Tillbehör: Hemmagjord rödlöksmarmelad, coleslaw smaksatt med lime och en somrig sallad med finhack av melon, urkärnad gurka, rödlök, mynta samt babyspenat, olivolja och toppad med rostad fetaost.
Se våra Short Ribs produkter här
Behöver jag säga att köttet blev himmelskt?