Short Ribs - en middagshistoria från verkligheten

Short Ribs - en middagshistoria från verkligheten

Okeay Premium Wagyu Short Ribs - en vårmiddag att minnas.
Det var dags att ha årets första familjemiddag i sommarstugan, en middag med det lilla extra tänkte vi. Valet föll på en "low and slow cooing middag" så vi köpte ett rejält stycke Wagyu Short Ribs, köttstycket vägde ca 3 kg, vi skulle bli 15 personer så det skulle räcka till många personer.
Vår receptidé var enkel, bästa shortribsen som finns på ett superkvalitetskött (Wagyu). Low and slow kött i bröd med egengjord coleslaw, syltad lök, söt senap - kan det gå fel?
Så här gjorde vi:
Steg 1 - packa upp köttet ur förpackningen och lägg de på skärbräda i köket så att köttet får rumstemperatur
Steg 2 - Krydda köttet rejält på alla sidor.(Texas Rub Från The Fat Cow använde vi) 
Steg 3 - Då regnet öste ner på dagen så valde vi att tillaga Shortribsen i ugn, lågtemp 110 grader. Tanken var tillagning på kolgrill och få med röksmaken men det tar vi nästa gång
Steg 4: Ett tips är att spraya vätska på köttet, exempelvis öpplejuice eller vatten, vi valde vatten. bilden visar köttet efter 2 timmar i ugn. Vätskan ger en bättre yta
Steg 5: Efter 5 timmar så tog vi ut köttet från ugnen för att låta det vila lite och för att packa in det i "Butchers paper" Tanken var att köra köttet klart i ugnen med butchers paper, allt för att behålla den saftig och god, inte torka ut köttstycket.
Steg 6: Efter en kort tid (1 timme) i ugnen med papper så kom solen fram. Vi valde då att ta ut köttet och grilla på direkt värme för att skapa en härlig karamelliserad yta på köttet. OBS! Viktigt ni har koll på innertemperaturen på köttet med en termometer.
Steg 7: Ta bort köttet från grillen, låt vila lite till och ta sedan bort bennen från köttstycket. Wow, vilken produkt. Lite dyrare kanske men MYCKET bättre och godare. Ni måste bara testa.....

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...