Greater Omaha (USA) Ribeye (Black Angus) - en lördagsmiddag att minnas

Greater Omaha (USA) Ribeye (Black Angus) - en lördagsmiddag att minnas

Då var det dags att testa Ribeye från Greater Omaha.

Vi var några Fat Cowers som ville testa om köttet från USA verkligen är så bra som det faktiskt sägs. Sagt och gjort. Kolgrillen tändes och vi bestämde oss för att vi skulle grilla hela stycket på indirekt värme. Vi separerade med andra ord kolet i botten på grillen så att det blev en plats kvar på mitten av grillen där det inte låg kol under gallret. Köttet putsades lite på ovansidan, på kappan men det behöves knappt. Vår FatCow samt samt vår saltblandning användes, inget annat

Grillen höll kanske 250 grader och vi satte termometern på 48 grader. Köttet vändes en gång på gallret, inget mer. Vi lät det vila i Butchers paper åtminstone 20 minuter innan vi trancherade upp köttstycket. Till Ribeyeköttet åt vi grillade grönsaker (spetskål, majskolvar, salladslök) tillsammans med en sallad med sparris och Burrata. Som sås hade vi skirat/brynt smör - Så underbart gott

Ni måste testa. Köttet blev härligt mört och saftigt med en tydlig köttsmak. Fettet på Ribeyebiten smälte bort och det fett som var kvar smakade underbart

Detta måste ni testa. kolla in pris och produkt nedan

 https://www.thefatcow.se/products/ribeye-599-sek-kg?_pos=1&_sid=876a534b3&_ss=r

 

kolla in Greater Omaha

https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=greater

Video: https://www.youtube.com/watch?v=gEancIU4Yp4

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...