Ball tip - en underbar köttdetalj, enkel att tillaga. Vad säger våra provkunder
Vi fick nöjet att köpa Ball Tip som ett litet test innan lansering. Vi bjöd in några vänner på middag, som även de har småbarn, bebisar. Med andra ord lite tid för matlagning och sånt som kräver finnes. Vi vill ju äta samtidigt så allt behöver gå ganska så snabbt
Vi kände inte riktigt till Ball Tip (köttdetaljen) innan vi fick den rekommenderad av The Fat Cow- Vi blev dock positivt överraskade av produkten
Det var superenkelt och väldigt gott. Vi tillagade köttet med salt och peppar och lite olivolja, inget annat. Vi grillade på kolgrill till en innertemperatur på ca 45-46 grader (vi fick det tipset av TFC). Givetvis skall köttet vila efter grillningen, vi väntade i ca 10 minuter vilket är kort tid (man kan vänta upp till 30/40 minuter har vi läst). Köttet blev underbart mört och saftigt. En bra grillyta men supersaftigt och smakrikt. Vi skar köttet i skivor, alltså grillade vi köttet helt, som en stek.
Egentligen lite konstigt att vi inte tidigare har hört talas om köttdetaljen men vi läste oss till att det är en amerikansk köttdetalj (även TFC berättade det för oss) som inte är så vanlig i Sverige. Vi tänker att man likasåväl kunde tillagat köttet i ugnen som en rostbiff (det tänker vi göra nästa gång)
Köttystycket är runt i utskärningen men en fettkappa på toppen. Det väger ca 1 kg så det räcker enkelt för 4 personer
Vi åt köttet tillsammans med portabellosvamp, lök, bacon och lite fetaost. Vi hade även lite citroncest på köttet för lite fräschör.
Se vår Ball Tip här
https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=Ball+Tip