Söndag den 10/5-2020, solen skiner, blommorna svajar fint i trädgården och termometern visar +20c. En kanondag med andra ord
Då vädret bjöd in till utomhusgrill så blev det dags att grilla The Fat Cows Cowboy Cut rib eye. En av våra bekanta tipsade oss om deras hemsida.(www.thefatcow.se)
Se våra Cowboy Cuts här:
Vi köpte en bamsebit Rib eye på ben - en Cowboy cut som det heter (den vägde ca 3 kg). Jisses vilket stycke kött. Egentligen en lite för stor bit för vår familj men grannarna hjälpte till att äta upp, så då blev även de nöjda.
Vi delade köttstycket i 3 stora biffar vilket gav ca 1 kg per biff - det mättar även den mest hungrige av alla.
Vi gjorde det enkelt, vi la biffarna i ugnen i ca 45 minuter på 150c, därfter grillade vi dem på en Weber kolgrill, supervarmt grillgaller, ca 2 minuter per sida. Ett tips är att inte röra biffarna på grillgallret, låt dem ligga och bli grillade och vänd bara en gång. Ytan kommer att bli rejält grillad, lite karamelliserad med skön grillsmak. Vi tog av våra biffar från grillen vid 56/57 grader och lät dem vila i smörgåspapper i ca 10-15 minuter. Sen var det bara att skiva upp som en tagliata (tjocka skivor) och mumsa i sig så mycket man kunde. Det blev massor av tillbehör över (det orkade man knappt äta för att man åt kött)
Det var första men absolut inte sista gången vi köper Cowboy Cut style rib eye
Hilsen fra Michael

Se våra Cowboy Cuts här: