Vi utvecklar och testar nya produkter inför höstens ankomst

Vi utvecklar och testar nya produkter inför höstens ankomst

Vi testar nya produkter - nu ett oxlägg som vi sous vidat i ca 8h

Oxlägg/oxchank en styckningsdetalj som ibland blir bortglömd, dock inte av oss. En relativt billig köttdetalj med enorm smak.

Nu när vi, i bästa sommarvärmen, funderar på vad vi skall erbjuda er kunder i de mörkare tiderna på året. Vi litar på våra kunder och lyssnar med ödmjukhet. Vi kontaktar ibland ngn av våra "heavy users" dvs de kunder som är ständigt återkommande och ber dem testa nyheter som vi funderar på att lansera framöver. Ami, en av våra kunder har fått testa vår sous vide bakade oxchank med utvalda kryddor. Vår tänkta produkt är sous vidad i ca 8 timmar på en low & slow temperatur för att få fram den rätta djupa smaken och den rätta saftigheten på köttstycket. Tillagningen avslutades vid 58c för att sedan kylas ner. Produkten är klar att ätas så det räcker att man värmer köttet lätt i ugnen, efter att man tagit ur köttstycket från påsen. Givetvis går det även att "bränna av det" i ugnen och få en härlig karamelliserad yta på ovansidan.

Vår kund Ami säger:

"Nice tender beef. Deep flavour, nice colouring. I used the beef to make a asian salad with noodles, garlic, ginger and a lot of other vegetables. It became really good so I do recommend the product. I will, for sure buy it if it will be launched on the fat cows website".

Så, håll utkik, kanske lanserar vi snart ett oxlägg med kryddor, färdigt att äta för de som har lite dåligt med tid att tillaga själv. Om och när vi lanserar denna produkt så kommer vi givetvis att addera recept och tips på tillagning och servering för detta kött.

 

Bästa

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...