Veckans vintips v16. Rosé, Rosé eller Rosé

Veckans vintips v16. Rosé, Rosé eller Rosé

Veckans vintips v16. Rosé, Rosé eller Rosé

Vad sägs om några härliga vintips till grillat kött - nu när säsongen ändå startat upp rejält. Säongen för grillat alltså. Och Rosé!

Malbec, Argentinas stolthet och råvaran i så många smakfulla viner med både finess, kraft och smakfullt djup. Andreas Grube har vaskat fram tre favoriter – en rosé och två röda – som du lätt hittar på en Systembolagshylla nära dig. Perfekt för den annalkande grillsäsongen och vårens balkongmiddagar.

 

Crios Rosé of Malbec 2021, Argentina, nr 2657, 99 kr

Suverän rosé producerad av mästervinmakaren Susana Balbo, som också brukar kallas Argentinas ”First lady” i vinvärlden. Och jodå, det här är verkligen ett pangfynd för pengen, med gott om fyllig rödbärighet, persikotoner, vattenmelon och massa färska örter.

 

Alamos Malbec 2020, Argentina, nr 6670, 99 kr

Rejält smakrik och lite rustik i stilen med klassiska smaker av björnbär, blåbär, mörka plommon, mogna körsbär, choklad, vanilj, kaffe och kryddighet från nio månader på franska och amerikanska fat. Perfekt att plocka fram till vårens första grillkvällar. Mår också bra av att serveras något svalare än rumstemperatur, runt cirka 17 grader.

 

Zolo Black Malbec 2017, Argentina, nr 2761, 279 kr

Malbec med tryck i smakerna och fantastiskt djup med komplexitet och karaktär. Doft och smak bjuder på mogna körsbär, kakaostänk, vanilj, svartvinbär, mörka plommon och lite nymalen svartpeppar på toppen. Får gärna blomma ut i karaff i någon timme och serveras till en rejäl bit kött, kryddad med färska örter och vitlök.

 

 

 

 

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...