Veckans dryckestips vecka 15. Påskveckan

Veckans dryckestips vecka 15. Påskveckan

Vår vän Andreas Grube har satt samman två schyssta dryckestips till oss, lagom inpå påsken. Framförallt passar vinerna till annat än just påskmaten, ex feta såser eller en grym burgare. Eller som nedan italienare som passar perfekt till IBERICO BELLOTA gris. Testa själv och se vad ni anser passar bäst

För ibland blir man snabbt trött på påskmaten med sill, snaps och ägg!

 

La Bastide Blanche 2019, Frankrike, nr 2262, 189 kr

Från ett område i Provence som heter Bandol kommer den här stöddiga blenden på mourvèdre, grenache, carignan och cinsault. Fatkryddig och mörkfruktig med massor av plommon, kakao, tobak, svartpeppar och torkade provencalska örter. Står pall för det mesta och kommer sitta som en dröm till exempelvis hemmagjord burgare med feta tillbehör som majonnäs och extra ost.

Langhe Nebbiolo Leunin 2019, Italien, nr 77488, 129 kr

Mmm, ett perfekt vin att plocka fram när det vankas exempelvis kalv, fläsk eller något annat lite ljusare kött. Läckert vin med alla klassiska nebbiolomarkörer på plats: nypon, rosor, körsbär, kanel, lagerblad och lite sandelträ. Får gärna drickas hyfsat svalt och njutas i stora kupor.

 

Och givetvis har vi några härliga vintips till den enkla men ack så goda burgaren på grillen. Testa, ni blir inte besvikna!

Vin till burgare – https://www.winetable.se/artiklar/grab-a-bottle-tre-perfekta-burgarviner/ 

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...