Salsiccia pasta - det italienska kökets signaturrätt

Salsiccia pasta - det italienska kökets signaturrätt

Pastan som för dig tillbaka till minnen om kritvita stränder, hasvbris från medelhavskusten och skållande hetta. Nej, jag syftar inte på pasta carbonara utan den nya heta trenden, salsiccia pasta. Salsiccia är en stapelvara i det italienska köket och betyder just korv på italienska. 

Vad är salsiccia? 

Salsiccia är korv med någon typ av kryddblandning, traditionell salsiccia korv är gjord på fläskkött med smaksättning av kryddorna muskot, fänkål och koriander men det kan även förekomma örter som basilika eller rosmarin i köttet. Just salsiccia pasta har blivit väldigt populärt på senare tid och vi kan förstå varför, en kryddstark detalj som salsiccia sätter ton för det där lilla extra i en annars lite alldaglig pasta.

Salsiccia pasta recept

  • Salsicciakorv 4 st
  • Olivolja till stekning
  • Smör till stekning
  • Vitlök 3 klyftor
  • Vispgrädde 2 dl
  • Passerade tomater 3 dl
  • Tomatpuré 2 msk
  • Vitt vin 1-2 dl
  • Oregano, ett knyppe
  • Timjan, ett knyppe
  • Persilja, ett knyppe
  • Pasta, valfritt
  • Salt
  • Svartpeppar

 

  1. Börja med att koka pastan av valfri sort i en kastrull enligt anvisningarna på förpackningen. 
  2. Tillsätt sedan en skvätt olivolja med pressad vitlök i en het stekpanna, låt det brynas lite utan att brännas, lägg detta åt sidan i en skål när det börjat få lite färg. 
  3. Tillsätt lite smör och olivolja i samma stekpanna. Låt stekpannan hetta upp sig igen. 
  4. Häll sedan i färsen i stekpannan, rör runt och bryn färsen så det får lite färg. 
  5. Tillsätt vitlöken i färsen och häll i grädde och de passerade tomaterna. Häll i tomatpurén och det vita vinet. Rör om och låt det stå en liten stund, smaka av med kryddor och örterna. 
  6. Känn sedan på pastan om den är kokt till preferens, häll av pastavattnet och tillsätt pastan direkt i såsen med färsen och rör om. 
  7. Sedan är det bara att servera rätten på en tallrik och toppa med lite svartpeppar och persilja och njut!

 

    Fler artiklar

    Namishi- Wagyu från Namibia
    Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
    Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
    Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...