Himmmmmeelsk sås till grillat

Himmmmmeelsk sås till grillat

En sås att dö för, ja nästan i alla fall.

Det här är sommarens måste sås till ett gott kött. Finns ingen godare grillsås/glaze. Har ni inte testat den så m å s t e ni, ok? Denna glaze kommer urpsrungligen  från T.G.I. Friday´s men hittade receptet på en amerikansk matbloggsida för ett tag sedan. God till allt grillat, favoriten är ribs  men fungera även till lax (men det har ju inte vi i sortimentet) och varför inte testa med en klick creme fraîche till (kombinationen av starkt och lent är magisk)

Nedan kött passar utmärkt till såsen;

https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=ribeyu

Jag kommer att ta med denna sås till dagens midsommaraftonsgrill

Jack Daniel´s glaze ( i mitt fall en Amaro och lite mörk rom )

1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk. citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Rom och en matsked valfri Amaro
1 msk krossad ananas
¼ tsk cayennepeppar

Skär av 1,25 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnsfastform och häll över olivolja. Baka en timme i 160 graders ugnsvärme. Låt den sedan svalna

Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resterande ingredienser i kastrullen.

Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till dess den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen. Njut!

 

 

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...