Varumärke - Freygaard (CHOCO)

Varumärke - Freygaard (CHOCO)

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Freygaard (CHOCO)

Kött från Heifers, födda och slaktade i Finland, styckade i Danmark och som dessutom har blivit uppfödda med Belgisk CHOKLAD som foder. Ja du läste det rätt, det är inte ett skrivfel... CHOKLAD!

Där är många anledningar till att man använder, bland annat, choklad som foder. En av dem är, att köttet får en speciell smakkvalité, till en likhet som inte kan hittas i något annat kött. Med andra ord, är det något alldeles unikt i en positiv mening.

Du hittar våra Freygaard produkter HÄR

Förutom att ha en väldigt hög grad av mörhet, så är smaken helt fantastisk och verkligen en smak svår att beskriva. I denna stund är där ett väldigt begränsat antal av gårdar i Finland som föder upp "CHOKLAD-Heifers".

 "FREYGAARD CHOCO" en nischad produkt och tillgången är oftast klart begränsad på dessa styckdetaljer. 

 

Fakta gällande Finland som ett boskaps-uppfödar land

  1. Endast 1% av det totala antalet boskap som lever i EU slaktas i Finland.
  2. Sen 2018 är Finland en av endast två länder i hela EU som har en nolltolerans mot salmonella.
  3. Användningen av hormoner och andra tillväxtbaserade medel är strikt förbjudna i Finland samt i resten av EU.
  4. Boskapsuppfödning sker endast på gårdar som har en liten flock av boskap, små besättningar
  5. Finland har extremt mycket natur, stora arealer för boskapen att ströva fritt över, vilket ger djuren bra och god motion.
  6. Finland är det land med högst antal sjöar sett i relevans till dess landmassa.
  7. Totalt har Finland strax över 190.000 sjöar, vilket betyder att, över sommaren, har boskapen möjlighet att ströva fritt på betesmarker med idylliska sjöar som omgiver dem, blå himmel och grönt och frodigt gräs
  8. Det är ansett att naturen, grundvattnet, fodret- speciellt gräset är bidragande faktorer till den höga matkvalitén av det finska köttet.

World Steak Challenge

I tävlingen World Steak Challenge i London har Heifter-köttet från FREYGAARD serien i Finland blivit krönt till det bästa köttet i världen. Detta i konkurrens mot 200 andra köttbitar från 21 deltagande länder!

Trots vinsten, så jobbar JN MEAT som är företaget bakom varumärket FREYGAARD fortsättningsvis med att hitta innovationer till att förbättra produkterna yttrerligare. Smakupplevelse är något som har en stor efterfrågan från marknaden, och då passar FREYGAARD CHOCO perfekt till dessa kunder.

Så om du vill testa något nytt, spännande och annorlunda, vilket kommer öppna dina ögon... och stänga din mun ... med en smak av njutning.. Så är FREYGAARD CHOCO ett fantastiskt och unikt val för dig!

JN MEAT

JN MEATs grundare "John Sashi Nielsen" som står bakom varumärket FREYGAARD är en högt passionerad kött-sommelier som har rest runt i världen i mer än 30 år för att selektera och erbjuda världens bästa kött.

De två mest upprepade motton av John är:

"Alla kan göra/producera mört kött, men bara få kan göra kött med smak, och jag är stolt att vara en av de få."

"Det gör inte mig något att vi är ett litet bolag, sålänge vi fortsätter att vara bland de bästa."

JN MEATs verksamhet

JN MEAT grundades av John Nielsen 1980 i Danmark.

JN MEAT är ett modernt köttproducents bolag som har deras egen styckning och mognad av biff och kalvkött (Veal) samt produktion av chark-produkter. JN MEAT specialiserar sig på styckdetaljer från bakdelen av oxen samt ländarna av oxen, och jobbar endast med producering av biff med en hög, enhetlig, förtärings-kvalité. För att försäkra denna höga kvalité i deras egna styckings-salar, så väljer de personligen ut köttet och styckdetaljerna från specifika EU producenter innan det når deras egna stycknings-salar. Full kontroll från uppfödning till styckning - helt enkelt vår egen kött-sommelier.

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...