Varumärke - Carne Gusto. Hängmörat kött på ben

Varumärke - Carne Gusto. Hängmörat kött på ben

Carne Gusto, hängmörat premuimkött på ben från Italien

Italien är kända för sitt exceptionellt goda kök där några delikatesser fått kultstatus som Parmesanost, parmaskinka, balsamvinäger och givetvis vinerna. Mindre känt men ack så gott är nötkött som kommer från mjölkkor som levt bra, lägst 3,5 år och som sedan slaktas, styckas ner i biffstockkar sedan hängmörats på biffstocken i +35 dagar. 

Läs mer om hängmörning, klicka här

 

 

Vårt strävan - att erbjuda svenska marknaden unikt och smakrikt kött på ben till attraktiva och rimliga priser - helt enkelt Carne Gusto label

Vi på TheFatCow är redan bäst i Sverige på wagyukött, både från japan men även från övriga världen, oftast är det KORNFODRADE djur som ger köttet dessa karaktär och marmorering. Vi vill med Carne Gusto öppna ögonen och medvetenheten om gräsfodrat kött där smak , doft och matupplevelse blir en ny värld av smaker och njutning. Vi vill erbjuda ett kött som vi kan garantera håller den kvalitet och MATUPPLEVELSE som våra kunder, våra FATCOWERS och MEATHEADS uppskattar och kan njuta av varje dag, varje vecka, både till vardag och helg.

Kött på ben

Vi, läs TheFatCow,  hängmörar biffstockarna på ben för att sedan finstycka stockarna till ClubSteak, Cote De Boeuf, T-bone och Porterhouse, ibland kommer vi även att ha OXFILE i sortimentet. Givetvis har vi en PREMIUMBURGARE producerad på detta unika kött med den underbara smaken

Kött på ben ger oftast ett saftigare resultat och många av våra kunder föredrar kött stycken på ben.

Vem har inte ätit en BISTECCA FIORENTINA och förundrats över den goda smaken, okomplicerat men enormt gott. Italien och dess "kök" är kända för less is more, råvaran får alltid tala för sig själv, håll det enkelt - gör det gott. Laga mat med kärlek och bra ingredienser.

 

 

Ett gott och smakfullt samarbete

Leverantören och uppfödarna, tillsammans med oss på TheFatCow har specialiserat sig på att köpa in, slakta och förädla oxkött från mjölkkor som som levt länge och levt ett gott liv.  Djuren är från minimum 3,5 år  där UNIQUE produkterna kommer från djur som är äldre än 4 år med en MBS på lägst 5 på skalan.

Carne Gusto - en produktrange bestående av 2 olika varianter, RARE och UNIQUE. 

För båda kvaliteterna gäller samma höga krav där djuren strövat fritt, levt länge  och haft underbart landskap med rent vatten. Djuren har levt ett bra liv och där kosten huvudsak har bestått av gräs men kompletterats med kornblandningar för att uppnå den rätta marmoreringen. UNIQUE är som det låter, unikt och produkterna finns i en väldigt begränsad tillgång med en MBS på 5-7+. RARE håller en MBS på + 3-5

 

Gräsfodrat -och hängmörat i +35 dagar för extra smak och textur.

Djuren är gräsfodrade till största delen av sitt liv men de får även en väl utvald kost på korn för att uppnå den marmoreringsgrad som vi strävar efter. Vi hängmörar köttet på krok i +35 dagar för att uppnå den smak, doft och textur som vi önskar för denna range av kött, vårt Carne Gusto sortiment. Köttet selekteras och klassas  hårt i bedömningen  på MBS (marmoreringsskala) men även för färg på köttet och form på djuret. Bara det allra finaste, marmorerade och rätt hängmörade köttet får label Carne Gusto av oss. Det är vi på TheFatCow som klassificerar köttet och ger det den slutgiltiga klassen.. Då och då finns det även tillgång till ett exceptionellt fint kött som sorteras ut till serien UNIQUE med MBS + 5-7, annars sorteras köttet in som RARE med MBS 3-5. Dock är tillgången väldigt begränsad för serien UNIQUE.

 

 

 

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...