Varumärke - Txogitxu

Varumärke - Txogitxu

Txogitxu - San Sebastian, Spanien

När det gäller kött av hög kvalitet

över hela världen kan man inte komma runt Txogitxu. Från San Sebastian, i hjärtat av Baskien, distribuerar Imanol Jaca det fantastiska köttet från feta, gamla mjölkkor till restauranger runt om i världen.

När det gäller kött av hög kvalitet över hela världen kan man inte komma runt Txogitxu. Från San Sebastian, i hjärtat av Baskien, distribuerar Imanol Jaca det fantastiska köttet från feta, gamla mjölkkor till restauranger runt om i världen.

Bland biff- och köttälskare kallas Imanol ofta Le Selecteur - ett respektfullt erkännande av hans förmåga att hitta det bästa av det bästa nötköttet i mer än en generation har han utvecklat unika förmågor för att välja de bästa mjölkkorna - främst från Galicien, men idag också från andra delar av Europa. Han föredrar gamla kor från små gårdar. De är vanligtvis gräsmatade mjölkkor med låg avkastning. De får en naturlig marmorering med gult och välsmakande fett, vilket ger det mest välsmakande köttet.

Txogitxu - San Sebastian, Spanien

Txogitxu är specialiserat på inköp och distribution av galiciskt nötkött. Här köper du bara kött från mjölkkor med en ålder på 7-8 år och uppåt. Den bästa kvaliteten, Galician Premium, är mellan 18 och 24 år när den slaktas. Txogitxu rankar köttet i tre kvaliteter: Galician Premium, Galician Extra och Galician Ciderhouse. För alla tre egenskaperna är det fallet med kött från kor som har matats med gräs, som har gått fritt och ofta i mycket kuperad terräng, där du inte kan odla växtgrödor. Det galiciska köttet är något mycket speciellt.

I Galicien äter människor en diet som främst består av grönsaker och skaldjur, medan kött äts mindre ofta. Eftersom galicierna vill ha mjölk till hushållet och ost har de flesta bönder en liten flock mjölkkor som får beta på marginella marker (branta sluttningar och föråldrade tomter som inte är lämpliga för avel). Korna producerar vanligtvis fem till sex kilo mjölk om dagen, vilket är ett mycket mindre mjölkutbyte än vad som ses hos svenska mjölkkor.

Den låga mjölkavkastningen, tillsammans med gräsmatning och stora mängder motion i samband med bete på områdena, hjälper till att ge en helt annan fettstruktur och fiberkomposition i det galiciska nötköttet. Eftersom tillgången till galiciskt kött i kvaliteter som Txogitxu kommer att lägga till namn och varumärke är begränsad har företaget de senaste åren utvecklat ett köppartnerskap med agenter i Europa.

Txogitxu ställer samma krav på foder etc. vad gäller det galiciska köttet. Köttet bedöms och klassificeras också enligt samma krav och principer som galiciska. För europeiskt kött används följande tre kvalitetstermer: European Premium (upp till 16 år), European Extra och European House Selection (7-8 år).

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...