Varumärke - Pure Canadian Heritage Angus Beef (Kanada)

Varumärke - Pure Canadian Heritage Angus Beef (Kanada)

Hemligheterna för kvaliteten i kött från Pure Canadian Heritage Angus Beef ligger i enkelheten

 

Pure Candian Heritage Angus beef

Pure Canadian Heritage Angus beef kommer från djurbesättningar som är speciellt utvalda, helt enkelt de finaste djuren. Dessa strövar fritt på markerna där de äter/betar färskt gräs och foder som är rent från tillsatser och hormoner. Allt detta uppnås då farmen har en speciell passion -och tradition av att vara farmare med långa anor. Kött från Heritage Angus Beef, som är uppfödda på rancherna, strövandes på vidderna, överträffar ofta konsumenternas förväntan på smak, kvalitet och mörhet.

Se vår produkter från Pure Canadian HÄR.

Pure Canadian Heritage Angus Beef är ett varumärke som alltid levererar kvalitet och som gjort det i generationer.

Pure Canadian Heritage Angus Beef är en grupp av farmarfamiljer i Kanada, som har gjort det till sin mission att producerar ekologiskt kött, med en lönsamhet som återinvesteras i boskap och farmar. Deras ledord har uppkommit från deras stolta ursprung som farmare och djuruppfödare. Ärlighet, integritet, respekt för djur och land samt förtroende är de värderingar de lever efter. De lever helt enkelt som de lär - närhet till mark och djur, i harmoni med naturen och med högt ställda krav på matsäkerhet.

Inom gruppen Pure Canadian Heritage Angus beef arbetar uppfödarna med ett dedikerat mål att arbeta mot en hållbar framtid där djur, natur och människor lever i harmoni, där man respekterar en sund ekologisk livsstil. En av framgångsfaktorerna kring att leverera högkvalitativt kött är att hålla djuren beta på friskt, frodigt gräs och att få äta vegetariskt foder av vete och korn, utan tillsatser och kemikalier. Boskapen har alltid tillgång till rent vatten och när vädret tillåter så får de ströva ännu mer fritt, ute på prärien. Alla djur föds upp utan antibiotika, utan tillsatser av hormoner, steroider eller liknande preparat. Uppfödarna praktiserar även ett unikt, mer långsamt sätt att fodra sina djur vilket säkerställer att man kan leverera kvalitativt färskt kött året om - med en konsekvent hög standard, precis som marknaden förväntar sig.

 

 

Speciellt utvalda djur - med mänsklig omsorg

Den första Angus-rasen anlände till Kanada kring 1860-talet men historien om dessa djur startar redan kring 1500-talet i länderna Aberdeenshire och Angusshire, nuvarande nordöstra delarna av Skottland. Tack vare rasens utmärkta genetik, en överlägsen miljö, frodiga betesmarker och en hänsynstagande företagsdrift har Canada Angus rasen blivit den mest populära rasen inom kvalitativt kött i landet.

"You will find our cattle outside for a period of time on grasslands across Western Canada in British Columbia, Alberta, Saskatchewan and Manitoba. Each one of our animals is individually hand-picked and cared for throughout their entire life"

 

A&W CANADA - ett garantiprogram för kvalitativt kött

Företagsgruppen Pure Canadian Heritage Angus samarbetar med A&W Canada och deras "Beef Guarantee initiative" vilket innebär ett externt kontrollorgan som följer upp och kontrollerar att de medverkande uppfödarna följer de regler och normer, de missioner/ledord som man följer; det innebär inga hormoner, inga sterioder i varken foder eller medicin.

Link: https://www.heritageangus.ca/

 

 

 Länk till video

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...